7 februari 2012

5-års kalas!

Den gångna veckan har varit fullbokad från morron till kväll med bakning, dukning, ballongblåsning, mera bakning samt ett barbiehusbygge! Tidsoptimisten "mamma Sara" tror ibland att dygnet har obegränsat med timmar så det brukar bli lite kaos på slutet.... (så att säga) ;)


Köket har varit ett kaos och syateljen förvandlades till en snickarbod/målarverkstad/tapetserarbod........men allt blev sååååååååååå lyckat och lilla E har haft en underbar 5-års firar vecka.....och det var det viktigaste!


Sedan en tid tillbaka, har Barbie gjort entré hemma hos oss. Nu är det mest bara Barbie dygnet runt så idéen om ett barbiehus dök upp runt jul. Hon fick en Barbiehäst i julklapp och hästen skulle såklart ha ett stall....vilket vi tillsammans snickrade ihop på juldagen. Det blev jättebra så ett hus ville jag ju bara göra till 5-års present.


Återbrukare som man är så hittade jag, hemma hos mamma, en gammal innervägg i form av en spånskiva, som sågades till med hjälp av en lillasyster (Tack Fia).....
Dom tillsågade skivorna limmades och snickrades ihop och med lite färg, gamla tapeter och mattbitar, nya tapetprover så blev de ett hus.......som lilla E faktiskt har hjälp till att bygga:) Nu har Barbie flyttat in.........och har fått både säng och soffa......resten kommer vi att pyssla ihop efter hand. Ikväll ska vi fixa gardiner och så småning om kanske vi drar in lite el.....



En lyckad tårta till en glad 5 åring!



Vårat fina bygge i 3 våningar.....vi planerar att bygga ut med veranda och garage inom kort, därav dörren ut från vardagsrummet!



Stallet vi byggde efter jul.....



Badrum!



Walk-in-closet eller kanske barnkammare så småning om;)



Rosa köket....fattas bara Leila och lite nybakade cupcakes!




Askungen vilar ut efter jobbig flytt i nytillverkad soffa....




Dax att sova?



2 kommentarer:

  1. Fantastsikt fint Barbiehus.
    Vår äldsta fick ett liknande - men gult med svart sadeltak och skorsten till sin 4-årsdag - för 18 år sedan!
    Tyvärr får lillasyster (6) inte ärva det utan istället gjorde vi ett budgetalternativ av en gammal bokhylla!
    Att få tapetsera, sy gardiner, måla tavlor och fixa lagom stora möbler är vansinnigt roligt!
    Dessutom fick jag ju chansen att göra om allt det roliga ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Mångmamman:)
      Ja det var ett roligt projekt att bygga och måla och tapetsera. Det bästa har vi sparat till sist, dvs gardiner och piffer & puffet, men det får vi ta när tiden räcker till.......för just nu har andra saker kommit ivägen! Men det ska bli kul, lilla E har redan varit i på "tyglagret" och valt gardiner;)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...